Szakterületek

Jelenlegi céges és magánszemély Megbízóink elégedettsége alapján szeretnénk a figyelmébe ajánlani a következők szerint kiemelt szakterületeinket, amely tárgykörök vonatkozásában arra bíztatjuk, hogy keresse irodánkat bizalommal a honlapunkon is megjelölt elérhetőségek bármelyikén.

Polgári-, büntető-, valamint munkaügyi peres képviselet:

Irodánk egyik kiemelt szakterületeként ellátjuk azon pervitelhez szükséges szakjogi feladatokat, amelyek polgári peres területen jelentkezhetnek, így különösen állunk szíves rendelkezésére családjoghoz tapadó bontó peres, házassági vagyonközösség megszüntetésével kapcsolatos ügyekben, kártérítési és egyéb polgári joghoz kapcsolódó ügyekben.

Büntetőeljárások esetében mind sértetti képviselet, mind a megfelelő védelem ellátásban közreműködünk az eljárás minden szakaszában.

Munkaügyi perekben továbbá a peres eljárást megelőző egyeztetések során vállaljuk Ügyfeleink szakszerű támogatását és a vonatkozó perstratégia hatékony kialakítását munkavállalói és munkáltatói oldalon egyaránt.

Szerződések joga (ingatlan adásvétel, ajándékozás, vállalkozási és egyéb szerződések):

A hatályos magyar jogrendszer által nyújtott lehetőségekhez mérten egyedi okiratok, szerződések előkészítésében, véleményezésében is közreműködünk. Továbbá ingatlan adásvételi, ajándékozási szerződések és a hozzátartozó teljes folyamat lebonyolításában is állunk Ügyfeleink rendelkezésére.

Adatvédelem (GDPR):

Az egyre jobban fejlődő és mára már gyakorlatában is kiforrott európai szabályozás tükrében vállaljuk jogi személyek és más formában működő szervezetek komplett „GDPR” szerinti auditálását, személyes adatkezelésre vonatkozó szabályozás kialakítását és a vonatkozó adatkezelési tájékoztatók, egyéb releváns megállapodások (adatfeldolgozás, adattovábbítás) előkészítését, véleményezését.

Az adatvédelem tekintetében dr. Richtárcsik Máté irodavezető ügyvéd számtalan nagyvállalatnál látta el az ún. Adatvédelmi Tisztviselői (Data Protection Officer) pozíciót, ennek megfelelően irodánk ez irányú szolgáltatásait is ajánljuk szíves figyelmébe.

Társasági jog, cégjog:

Jogi személyek, gazdasági társaságok teljes körű cégjogi támogatása, állandó, ún. „jogi support”, mint egyedi szolgáltatás is a részét képezi a hivatkozott társasági jogi területnek, amely szakterület keretében céges változásbejegyzés, alapítás, üzletrészhez kapcsolódó ügyletek lebonyolítását végezzük állandó és eseti megbízóink számára.

Követeléskezelés:

Cégek és magánszemélyek esetében eredmény orientáltan, a teljes ügyvédi eszköztár segítségével vállaljuk követelések, egyéb meghatározott cselekmények behajtását a kezdeti felszólításoktól a bírósági végrehajtói szakasszal bezárólag.