Bemutatkozás

Tisztelt Látogató,

Őszintén remélem, hogy hamarosan a Richtárcsik Ügyvéd Iroda Ügyfeleként köszönthetjük személyesen és megnyugtató válaszokat, megoldásokat kínálhatunk jogi eredetű kétségeire, szakirányú kérdéseire. A honlap áttekintését megelőzően engedje meg, hogy a Richtárcsik Ügyvédi Iroda vezetőjeként röviden bemutassam eddigi szakmai- múltamat, pályafutásomat.

Az ügyvédi pálya elengedhetetlen és elsődleges része az ügyvédjelölti évek teljesítése, amely szakmai évek végre gyakorlati tudássá alakítják át az addig megszerzett elméleti tudást; ezen szakmai éveimet neves budapesti ügyvédi irodák kötelékeiben tölthettem el, ahol a teljesség igénye nélkül elsődlegesen polgári- és büntető peres képviselettel foglalkoztam, továbbá a gazdasági, valamint társasági jogi és munkajogi szakterületeken dolgoztam évekig.

Jogi diplomámat a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem 2016. júniusában és ezt követően a jogi szakvizsga abszolválásáig több mint 4 évig elsősorban ügyvédi tevékenység formájában gyakoroltam a jogászi hivatást, de rövid kitérőként vállalatcsoporti jogászként is tevékenykedtem egy holding profilú gazdasági társaságnál.

Tanulmányaim során a klasszikus egyetemi jogászképzésen túl európai szakjogi kurzusokat is hallgattam a római Dipartimento di Giurisprudenza Roma Tre Egyetemen Olaszországban.

Szakmai pályafutásom szerves részeként egyedi jogterületeken is szereztem tapasztalatot, így különösen a 2018. május 25. napjával hazánkban is kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) vonatkozásában, illetve számtalan esetben sikerült hatékony jogi „hátországot” nyújtani a média-, bevándorlási-, valamint szellemi alkotások jogában tájékozódni kívánó és megoldást kereső Ügyfelek számára is.

Irodám praxisának elsődleges célja, hogy a kor szellemiségéhez és gyakorlatához igazodva hatékony, egyértelmű és személyre szabott megoldásokat, tanácsokat nyújtson magánszemély és céges ügyfelek, partnerek számára.

Richtárcsik Ügyvédi Iroda – Dr. Richtárcsik Máté irodavezető ügyvéd